Newsfeed

Red Bazar: From Robin Hood district

Red Bazar – Things As They Appear

Robin Hood is a famous, legendary figure from Nottingham. His existence has not been proven historically, but many attempts have been made. The band Red Bazar from Nottingham’s existence there is no doubt about. At the end of January Red Bazar will release their fourth album, Things As They Appear.

The band was formed in 2007 with Andy Wilson on guitar, Paul Comerie on Drums and Mick Wilson on bass and keyboards. 12 years later the three musicans still are playing in Red Bazar and on the new album.

The trio released their debut album in 2008, Connections which was an instrumental album. It was very well received by the prog world and excellent reviews from around the world. The second album Differential Being was also an instrumental album and was released in 2010.

The use of more keyboards on the next EP After the Ice Storm was too much for Mick Wilson when the band was playing live, so the band was looking for another keyboard player. Then came Gary Marsh in late 2013 and singer Peter Jones (Tiger Moth Tales), to create a new sound to their music.

In 2014 et 2015, the band recorded and wrote the new songs for their last album Tales From The Bookcase released in 2016. This album contains a collection of musical stories which many are inspired by Pete Comerie favorite’s books. The music of the band has the influence of the old symphonic prog rock that displays some heavier rock in the edge.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*