Newsfeed

Tempestarii: Metal horde from Boise

Tempestarii - Temple Of Skies

Temple Of Skies is self-released by the band Tempestarii and the first full-length, recorded throughout the twilight of MMXVI on cassette. Screen-printed with black, white, and metallic silver on black heavy paper as a wrap around, unfolding package. The record shows that Tempestarii have taken a step in the right direction for the band.The music is more structured and sounds better than before, and the band deliver atmospheric black metal with influences from the raw and depressive sub-genres.

Tempestarii is an enigmatic anonymous black metal horde hailing from Boise, Idaho. Their debut full-length album Temple Of Skies brings forth ardent visions from the other side, horizons reacted upon the psyche. Tempestarii ebbs and flows through a realm free of spiritual surrender, one created by ritual and catharsis, unseen. Invoking the ancient storm, once called forth by black metal, these lamentations of sorrow and hatred erode the outside world and deliver a trance-like state, within. The whip that cracks the sky echoes forever in chaos, witness the illusions of Tempestarii.

The band states in an interview «Temple Of Skies is our invocation into the realm of the unknown. It is our exploration of inner turmoil, and the dimension that lies beyond that which is considered our present state. We do not linger in the wake of how anyone reacts to the art form. The album exists in its own rite, and holds a place as a keyhole to the door of our ritual. Just as anything organic has a short linear path, the album came into existence and now is but an energetic memory never to be performed again, as it has found an eternal resting place and we have now symbolically moved on to another black horizon».

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*