Newsfeed

Dark Mirror Ov Tragedy: Bandname from Nostradamus

Dark Mirror Ov Tragedy - The Lord Ov Shadows 

I Am The Lord Ov Shadows is the first video from the album The Lord Ov Shadows, and from the band Dark Mirror Ov Tragedy. The release was on January 22nd.

«The Lord Ov Shadows, finally emancipated, ordering ourselves to face the inner creature, through endless slaughter of our kind dwelling in the deepest darkness and fear. Alas, the moment of encounter, The Lord Ov Shadows has arrived».

I Am The Lord Ov Shadows is the 6 and a half minute opus and shows the band in all their dark, heavy and progressive beauty. Classical gothic music is the outstanding essence of Dark Mirror Ov Tragedy, with anguished vocals and brooding instruments performing chapters and poems which evoke nothingness and wholeness, darkness and daylight, beauty and ugliness. Naturalness within unnaturalness, or the gathering between sorrow and ecstasy.

From various ways of musical expressions, Dark Mirror Ov Tragedy themes and stands for spontaneous minor key melodies which will deeply incite the listener’s sensitivity. Eluding from the existing local music standards, their breaking and mixing music style is not to be judged easily. Bands with all similar good to listen music with a bit of inclination to experimental and progressiveness might be recognized for their rarity. But further to this to incite and stimulate a listener’s mind, a strong creative basis is needed.

The band name Dark Mirror Ov Tragedy is taken from the Middle-age prophet Nostradamus who saw the through the mirror the dark cursing future. Like the name, their music is the combination of small pieces of harping memories from self-life experiences carved by going back and forth from darkness to brightness.

The conjuring sources are basic instruments such as guitar, bass, drum and keyboard, and the natural combination of minor keys which fully express the eastern sentiments, with classical gothic music is the outstanding essence of Dark Mirror Ov Tragedy. The anguish carved recourse vocal along with the cursing instrument performance recites a chapter poem which evokes nothingness together with wholeness, darkness and daylight, beauty and ugliness.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*