Newsfeed

Nex: 7 string guitars along with a 6 string bass

Nex - The World Collapses

Nex is a death metal project created in May 2014. In their creativity they connect 7 string guitars along with a 6 string bass and vocals, pointing towards progressive as well as metal sound. Nex`s debut Totalitarian Leader showed up in July 2015. It has been warmly welcomed by many zines. Fueled by positive reviews the band decided to create their debut long play.

In the meantime in June 2016 Nex have toured across 11 cities of Russia. October was a milestone to them, they entered the studio to record the LP called The World Collapses. The album was recorded by Filip Heinrich Hałucha (Vesania, ex. Decapitated) from Heinrich House Studio.

A proper production is always right, and Hałucha is very, very skilled. The World Collapses have connected influences from progressive music as well as the electronic music expanding the style they have created on Totalitarian Leader. The World Collapses was released at the end of January.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*