Newsfeed

Fall: Ghostly sounds

Fall – The Dreamer Of Tragedy

Some band names are extremely simple, and in that category belongs The Fall. The band is from Corpus Christi in Texas and translated from Latin it is Body Of Christ. Corpus Christi is one of the ten largest port cities in the United States, which is the port for many ships and the band The Fall. Fall have recently released their debut EP The Dreamer of Tragedy. A collection of four songs crafted (and for the first time) written by the band as a whole. Taking a step back from the extreme and chaos, a look inward is prioritized and made apparent. Bringing ghostly sounds to life with their instruments paired with lyrics confronting the fears of the self, loss, grief and the afterlife.

Fall was formed in 2010 and since been a force in the South Texas music scene. The sound blends deep passion for music that often goes unheard, overlooked and marginalized while putting forth their own style in the mix. The music can ascend to blistering speeds with chaotic guitar riffing and rabid vocals, and then transition to a dark, melancholic place.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7177 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*