Newsfeed

Númenor: Sword and Sorcery metal

Númenor - Chronicles From The Realms Beyond

Númenor from Beograd in Serbia delivers a healthy dose of Sword and Sorcery metal on their new edition of the album Chronicles From The Realms Beyond. The record is special edition with two bonus tracks, The Hour Of The King and Lords Of Chaos. The new release is Númeno ‘s 3rd full-length. Sandra (who has appeared also in Therion as a session singer) has done guest vocals on two songs: Moria and Beyond The Doors Of Night and Marko Milojevic has joined the band as a drummer and this has made some of the major influences of band’s style. For this special release the band has done completely new booklet and cover artwork, which was done by famous Serbian fantasy author Bob Zivkovic.

Númenor was found in 2010 by Marko Miranovic and Srdjan Brankovic. The debut full-length Colossal Darkness came in 2012 which was later released in 2013 for Stygian Crypt Productions. In 2015 Númenor recorded and published the 2nd full-length Sword And Sorcery for Stormspell Records from USA. Sword And Sorcery brought much attention to the band and it became later the crucial record. Later in 2016 Stygian Crypt Produstion has released special edition of Sword And Sorcery with 5 bonus tracks, and most of these songs were recorded in the past before the band was founded.

In 2017 Númenor recorded and published their 3rd full-length Chronicles From The Realms Beyond though Stormspell Records. The album also includes the cover version of Valhall of Blind Guardian. After a year the band has released one more time special edition for Stygian Crypt Production including two bonus tracks. Moreover, Númenor has contributed with the cover of Riders Of Theli on tribute to Therion compilation Blood Of The Dragon.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*