Newsfeed

Slug Comparison: Development of certain stylistic aspects

Slug Comparison - When You Were Living Here

Doug Harrison is the sole musicians in the band Slug Comparison but on the new album When You Were Living Here. Reasonably enough, Harrison has summoned musical reinforcements. Actually 13 musicians if I don’t count wrong.

After five albums with Canadian progressive rock band Fen, vocalist/guitarist Doug Harrison launched a solo project called Slug Comparison. So far the project has released two full-length albums, featuring members of The Devin Townsend Band, Bif Naked and Fen.

In terms of style, the artist regards this project as a continued development of certain stylistic aspects explored on Fen’s second album Trails Out Off Gloom, but with added levels of sophistication in terms of vocals, arrangements and effects utilized to create the moods and atmospheres explored.

Slug Comparison was launched with the release of the single Bringer Of Doom in April 2014, which was followed by Slug Comparison in October the same year. Additional musicians involved in the recordings are among others Randall Stoll, Mike Southworth, Mike Young and Tatyana Dobrowolski.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*