Newsfeed

Planet Plow: The Sicilian Stallion, Gum and Tumnus

Planet Plow - Dawn Of Plow

What do you get if you put Dale (The Sicilian Stallion) Anzelmo on drums and percussion, Garrett (Gary/Gum) Schultz on lead Guitar and vocals and Thomas (Tumnus/Tum) Sakoda on lead bass and vocals in the same room? The correct answer is the crazy but talented music trio Planet Plow! They are a always existing, ever changing amorphous rock trio, derived from the counterculture of Santa Cruz, California. They are more than happy to take you through space time to Planet Plow. This could be heard on the Californians latest effort Dawn Of Plow.

The song Crazy As Shit from Dawn Of Plow

The eclectic sound of Santa Cruz, CA based Planet Plow is derived from the different musical influences and backgrounds of each member. Schulz’s rock-rooted riffs peppered with spine tingling, heart melting blues leads intertwine with the gritty funk fury radiating from Sadoka`s unholy bass lines. Enter the seductive, jazz scented, mind bending power funk beats oozing from Anzelmo`s kit and the fusion that is Planet Plow is complete.

The song Moldavian Moonshine, 

The power trio’s die-hard attitude, refusal of genre restrictions, and pledge to play only the pure music coupled with their willingness to perform energetic live shows anytime, anywhere makes them shine bright among the endless sea of rising and falling stars.

Guitarist Garrett Schultz and bassist Thomas Sakoda were brought together by their mutual friend and drummer, David Crawford, in early 2010 at a shared rehearsal space in Santa Cruz, CA.  The next five Earth years were spent traveling near and far across the galaxy and gently exploding the minds of the hapless unsuspecting victims who were (un)fortunate enough to catch a glimpse of The Plow. In early 2015, Crawford retired his drum sticks in order to pursue his true passion of creating ornate necklaces out of common field daisies! Dale Anzelmo replaced him, and he firmly grasped the hand of The Plow and pulled it from the clutches of obscurity and despair!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*