Newsfeed

Bekmørk: Odes to the darkness and cold of the frozen north

Bekmørk – Incantations Of The Frigid North

Dread Count Naberius on vocals, guitars, bass and keyboards and Malevolent Berserker on drums, guitars, bass and keyboards. Together they are Bekmørk, and January 25th they released Incantations Of The Frigid North. The album was recorded at Eiklandsby Metallbutikk studio during the cold dark Winter of 2018. All songs written, recorded and performed by Naberius and Berserker. All songs mixed by Naberius and Berserker. All songs mastered through Cloudbounce. Photographs of Norway taken by Naberius. Design and Logo by Berserker. The self-made are often well-made and apply to Bekmørk.

The song Six Dagger, One Axe from the new album

In the spirit of Norwegian black metal rises a mysterious new band, delivering odes to the darkness and cold of the frozen north. Emerging from obscurity to produce a five track debut album is Bekmork (Norwegian for pitch black). Their lyrical is often strongly rooted in Scandinavian folklore, with references to Viking legends and pagan gods, but can more broadly be interpreted as a nihilistic celebration of all which is darkness. Aggressive, relentless, morbid, and haunting with unforgiving riffs and guttural howls, smothering all light.

The song Of Hoof, And Horn, And Blood

A taster of the lyrics,

Past days of glory spent

Now feeble and weak

No foes to take to battle

Yet surrounded by enemies

Arrogant, lying in riches

Ignorant to the threat

That stood as a shield before him

Now plot his death

No longer fit to rule

Sword removed from the hand

The king becomes the fool

The dragon becomes the lamb

Six daggers, One axe

Six daggers, One axe

Six daggers, One axe

 

In a house that was built of wood

Thousand years ago

Six daggers

One axe

And a head will roll

In a land that was bathed in blood

Untold times before

Six daggers

One axe

And a kingdom falls

 

Viking oath broken

Betrayed everything

A king’s blood spills

The North shall rise

 

No longer fit to rule

Sword removed from the hand

The king becomes the fool

The dragon becomes the lamb

Six daggers, One axe

Six daggers, One axe

Six daggers, One axe

 

In a house that was built of wood

Thousand years ago

Six daggers

One axe

And a head will roll

In a land that was bathed in blood

Untold times before

Six daggers

One axe

And a kingdom falls

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6699 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*