Newsfeed

Lucy In Blue: Islensk framsækin sýrurokkhljómsveit

Lucy In Blue - In Flight

Lucy In The Sky With Diamonds was released in 1967 by Beatles. 52 years later the Lucy In Blue release music that may be considered as a Diamond! Lucy In Blue is an Icelandic progressive Acid orchestra and April 12th the new record In Flight would be released.  The band is from Reykjavík and Reykjavik is Iceland’s capital and largest city, and well over 60% of the country’s 330,000 inhabitants live in or around Reykjavík. Lucy In Blue plays psychedelic prog or in Icelandic íslensk framsækin sýrurokkhljómsveit! No new videos unfortunately.

The band is Arnaldur Ingi Jónsson on keyboards and vocals, Kolbeinn Þórsson on drums, Matthías Hlífar Mogensen on bass and vocals, Steinþór Bjarni Gíslason on guitars and vocals. Lucy In Blue is one of the rising stars of the Icelandic progressive music scene, veering effortlessly into Pink Floyd, King Crimson and Camel territory. Showcasing a deep love for psychedelic soundscapes and the progressive songwriting of the 1970`s, their sound is steeped in a modern sensibility as well. To support their sophomore full-length album the band will appear at the iconic Roadburn Festival in Tilburg.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*