Newsfeed

Fervent Mind: Balance between the rough and the delicate

Fervent Mind - Tranquilize

Many bands have a fervent commitment to the music they make. Fervent Mind is such a band! They plays experimental rock with elements from post rock and metal as well as dream pop, trip hop and contemporary jazz. A rather interesting and unusual combination I must admit. Their music balances on a fine line between the rough and the delicate. Bands such as Porcupine Tree, Mew, Massive Attack, Radiohead and Susanne Sundfør are strong sources of inspiration.

Five years ago composer and vocalist Live Sollid formed Fervent Mind, and those years are used to develop a distinctive sound. Fervent Mind has become a band known for their intense and energetic live performances and their captivating and progressive soundscape. The debut album Tranquilize from the Oslo band will be released March 22. The cover art is by the internationally renowned Norwegian visual artist Anders Røkkum.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*