Newsfeed

Cyanide Sundae: In-your-face guitar noise-fest

Cyanide Sundae - Blinded Generation

On the back of their last release, Nothing To Lose, British alternative rockers Cyanide Sundae wanted to develop further and make the best possible album of loud and fast songs. They are a 3 piece hybrid of alternative rock and metal and many bands have inspired each of them to deliver the music they have created (a lot 90s grunge and alt-metal!) on their new album Blinded Generation.

The band’s sound and work progress has always been raw and with high energy and they wrote about 6 of the songs in two weeks, it was very organic, felt right and was in keeping with the attitude for this constantly evolving band. For the album’s artwork, the idea was to have a fractured eye with the reflection of today’s news and social media and the way it programs into your head. Hence the title Blinded Generation.

Cyanide Sundae’s front-man, Paul Fielder, with help from an artistic friend named Alan Walsh, designed the cover and artwork. All in all, Blinded Generation is an in-your-face guitar noise-fest containing heavy rhythm, pounding drums, and distorted bass combined with angst ridden and intense vocals. Blinded Generation is a musical roller coaster of anger, fear, love and hope and is a soundtrack perfect for a chase scene, a fight scene, extreme sports, or an underground rock club. Released date was, January 29th.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*