Newsfeed

Rhys Marsh: Reflections of specific events

Rhys Marsh – October After All

Rhys Marsh is an emenent singer, songwriter, multi-instrumentalist and producer and a clever musicians and a pleasant man. October After All is the third album and that is a beautiful and atmospheric prog album, touching in on both alternative rock and jazz elements. With October After All, once again Marsh is handling most of the instrumental duties, but the album also features contributions from Arve Henriksen on trumpet and Kåre Kolve on saxophone, as well as a choir which includes the talents of Rohey, Silje Leirvik, Anders Bjermeland and Tim Bowness. The song Let It Be Known!

About the new songs, Rhys say: «I try to approach every album from a different angle, to give it its own identity. When I was writing this album, I was very inspired by music from the mid- to late-seventies, especially songs that had string synthesizers in place of mellotrons. And of course, the drum sounds from that era, which I absolutely love. These songs were all written after I got married and our son was born, so for the first time, on any album really, I let the songs be reflections of specific events».

October After All is a diverse atmospheric prog rock album, that takes us from the tender and melodic Golden Lullabies, the rough and pathos driven Let It Be Known! to the upbeat yet dynamic The Summer Days. The new record is probably for fans of White Willow, Steven Wilson and Tim Bowness.

Marsh was born in London, but now living in Trondheim, Norway. He began his career in 2008, and, over the next five years he released three studio albums and one live album under the name of Rhys Marsh and the Autumn Ghost. His debut solo album, Sentimen, was released in the autumn of 2014, which was followed by The Black Sun Shining.  October After Al is Marsh debut on Karisma Records.

A cool cover version of King Crimson Moon Child by Marsh,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*