Newsfeed

Yesterday Is History: Wine and historical buildings

Yesterday Is History - Frames

From The Floor is the second video from the album Frames and the band Yesterday Is History from Mendrisio, Switzerland.

Mendrisio is known in Italian as Il Magnifico Borgo because of its many beautiful historic buildings. The city’s is also surrounded by larger wine fields.

Yesterday Is History is an alternative rock band formed in November 2016 by Matteo Sulmoni (Vocals), Mattia Facciolo (Guitar), Marco Stevanato (Bass) and Davide Sulmoni (Drums). The band immediately started work on their first EP and in April 2017 they went into the recording studio (Heaven Recording Studio) in Lugano, Switzerland. Frames, mixed and mastered by Giampiero Ulacco, was released in September 2017 with its first music video Deep Inside directed by Igor Grbesic.

In March 2018 the group went back into the recording studio Heaven Recording Studio to record a new E.P. entitled Circles and after placing 1st the Italian heat of Emergenza in June, won a deal with Sliptrick Records which will see the release of Circles in Spring 2019. Frames is you probably understand a re-release, but now with a proper distributions. The music on Frames is a combination of hard hitting alternative rock riffs and hooks. Frames is a concept EP which talks about a broken love story and its consequences and the tracks are characterized by melancholy melodies mixed with a pretty powerful sounds.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*