Newsfeed

11 Paranoias: A terrifyingly exhilarating journey

11 Paranoias - Asterismal

11 Paranoias will release their fifth album Asterismal in March 15th. The new track Bloodless Crush is a portal into the formidable feverish highs of the band’s paranoid realms. A nice momentum manifests into a terrifyingly exhilarating journey, where guitars sear through your cranium and impact your ever-intensified psychosis.

Asterismal is undoubtedly 11 Paranoias most exciting yet challenging release to date, coalescing experimental noise elements with pure psychedelia and a devastating deluge of doom and drone. The rite channels unprecedented extra-terrestrial terrain for the band, opening thresholds of esoteric mysticism, immersive euphoria and alluring darkness, subsequently conjuring an overwhelmingly intense rapture for the subconscious and its dormant senses. In turn, Asterismal sees 11 Paranoias at their most propulsive, potent and powerful!

Asterismal further marks the final installment in a trilogy of 11 Paranoias albums, Stealing Fire From Heaven had lead drums, Reliquary For A Dreamed Of World had lead bass and Asterismal now hones in on the lead guitar.

The very nice album artwork comes courtesy of contemporary British artist Toby Ziegler, with those who have held onto their Multi-Dimensional Paranoid Vision (MPV) keys – which come with the band’s 2016 rite, Reliquary For A Dreamed Of World, being rewarded in the visual realm. «The MPV keys function with Asterismal to obfuscate or intensify the layers. My work has always been informed by music and in the last few years that relationship has become more explicit. It makes a lot of sense to try to find images that are somehow analogous for sound».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*