Newsfeed

The Royal: Explores the darker side of metal core

The Royal - Deathwatch

Dutch metal band The Royal keeps exploring the wide variety of today’s metal scene. After the release of their first label release Seven, which was hailed for its catchy riffs and uplifting songs. Then The Royal played numerous club shows and festivals across 25 European countries during a 2 month tour. This was followed by a series of intercontinental shows during a 4 week tour in Japan and China.

Writing songs on tour and 5 guys discussing rather heavy topics at times, The Royal decided to explore the darker side of metal core on their upcoming album Deathwatc. The new record is a mix of catchy riffs with heavy breakdowns and ambient sounds. There is a lot of raw emotion put into this upcoming record, in which the band processes what has been a very emotional past year.The title track Deathwatch,

Writing, producing, designing and a lot of other DIY brings this album closest to what it should be. Whether it’s vocalist Sem Pisarahu writing about life struggles, or the very nice guitar work of JD Liefting and Pim Wesselink. If you like shadowy, epic sounding, emotional metal music, rest assured, this album is for probably something for you?!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*