Newsfeed

Queensrÿche: Much prog and metal

Queensrÿche– The Verdict

Queensrÿche are back with The Verdict their sixteenth album and the album is probably going to be the best they has put out in a while! «I’m extremely proud of what we were able to accomplish on this record, states Queensrÿche vocalist Todd La Torre about The Verdict. The relentless dedication and hard work of everyone involved has been very rewarding. I am excited and looking forward to it no longer just belonging to us, but belonging to the world. We hope you all enjoy listening to it as much as we enjoyed making it!». Michael “Whip” Wilton (guitar) adds, «The Verdict is the most metal and the most progressive record we have made in a long time». Blood Of The Levant from their upcoming album,

Queensrÿche have secured a triumphant legacy as one of prog metals most respected and celebrated acts in the industry, selling over 30 million albums around the world across in the span of their 30-plus year career. Queensrÿche`s stone cold classic debut full-length, The Warning, and the badass monster sophomore release, Rage For Order, reignited the flames of heavy, progressive, melodic hard rock and metal. The song Man The Machine,

With the release of the band’s third album, Operation: Mindcrime, catapulted the band into mainstream success, single-handedly redefining the concept album and charged into the Top 40. A precision collection of near-perfect songs pushed landmark masterpiece Empire to triple platinum. The song Dark Reverie

Silent Lucidity the fourth LP, earned the band their second and third Grammy nominations, plus five nominations at the MTV Video Music Awards, where Queensrÿche picked up the Viewer’s Choice Award. Following the massive success of Empire, the band released, Promised Land, which entered the charts at #3 and became another platinum selling record.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*