Newsfeed

La Batteria: Many vintage keys!

La Batteria - La Batteria 2

April 5th the Italian band La Batteria will release La Batteria 2, and that is an album with cinematic prog-funk! Batteria consist of four very skilled. Among them Stefano Vicarelli and he plays on extreme many vintage keys as Piano, Hammond C3, Hammond L100, Fender Rhodes, Clavinet D6, Mellotron M400, Minimoog Model D, Minimoog Voyager, Polymoog, Modular Synthesizer Dot Com System 66, Prophet 5, Prophet 12, Yamaha DX7, Yamaha CP30, Logan String Melody II, EMS 3000 Vocoder, Korg MS-20, Emulator II. The track Scenario 2,

La Batteria are a new Italian instrumental band hailing from a wide variety of musical backgrounds performing music in the style of horror soundtrack kings Goblin and Marc 4. The songwriting are put short very influensced from the heyday of Italian movie glamorama music for images made between 1968 and 1980. The soundtrack works of Ennio Morricone, Stelvio Cipriani, Alessandro Alessandroni and Bruno Nicolai. On Batteria 2 there are six guests musicians and three of them sings on the tracks Eldorado and Fuga. Batteria 2 consists of sixteen other tracks and are a double LP.

Despite playing on vintage instruments, the band are hardly a retro prog band. The reason is that Batteria incorporating many modern sounds and styles into their original compositions. Such influences as dance music, synth-pop, hip-hop, electronic and alternative rock. Batteria have some similarity with band like Zombi, Anima Morte and Zoltan.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*