Newsfeed

Obskkvlt: Technically challenging music

Obskkvlt - Blackarhats

Blackarhats is the crushing debut album of Galician occult extreme metallers Obskkvlt. The band was born in 2014, when founding members Hrodiriks and Athal-Berath decided to blend their experience of more than 20 years dedicated to extreme metal and shape a project of international scope. Their music is based in dark sounds and obscure melodies reminding black and death metal, mixed with the technique of progessive or groove metal, and always from the conceptual and artistic perspective of occultism. The song Onomaturge,

Obskkvlt have developed their vision and their internal world. The music, the sound, the art, and Obskkvlt’s identity is reflected in their first album Blackarhats, a promising work in which they counted with the cooperation of the almighty drummer extraordinaire Nicholas Barker (Cradle Of Filth, Dimmu Borgir, Brujeria, LockUp). His experience and good taste added more dynamics and an organic feel to the technical vibe of the songs resulting on a killer mix of strength, precision, and soul. Regarding his recording collaboration with Obskkvlt Nicholas Barker stated,

«It was a honor for me to be invited to participate in the Obskkvlt album session in the beautiful Galician region of North West Spain. The music of Obskkvlt is some of the most technically challenging I’ve ever had to play and I’m very happy I got to put my own stamp on such an brilliant record as well as jam with some of the best musicians in Spain on this project. This album is a must for all the fans of technical and catchy extreme metal around the world. Truly impressive material indeed». The song Noctural Pulse,

Blackarhats was mixed by world-master producer Daniel Bergstrand (Meshuggah, Behemoth, Dimmu Borgir, Decapitated) at the renowned Dugout studios in Uppsala, Sweeden. The album was mastered by Lawrence Mackrory at Obey Mastering.At this moment the band keeps unveiling new topics in its social networks, every aspect related to the album, its process of creation, releasing studio reports, lyrics, artwork and merchandising. Blackarhats will be released in CD and Vinyl before summer 2019.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*