Newsfeed

Six Of Swords: From Dante`s Inferno

Six Of Swords - Regime Decay / Polar Vortex

The band Six Of Sword says they live in Dante’s Inferno! Canada’s Six Of Sword`s have made quite the name for themselves through 2 self-released EPs over the past couple of years grabbing the attention of major metal media such as Metal Sucks, Metal Injection, Bravewords, and Exclaim!! The band have also made guest appearances on the ever popular Banger TV YouTube channel. Quite the impressive feat from an unsigned band from Toronto. In order to announce their presence to the world. Redefining Darkness Records and Raw Skull Recordz are releasing a compilation of the band’s first 2 EP’s Regime Decay / Polar Vortex as an aperitif for the band’s upcoming debut full-length.  The title track from Regime Decay,

On the Regime Decay album finds the band honing in on the slower and groovier elements, channeling influence from classics like Morbid Angel and new-school up-and-comers like Gatecreeper, while still bringing it fast and furious when the moment calls for it. The band often firmly staying on the slow, sludgey side of death metal while stepping into mid-tempo turf occasionally. The title track from Polar Vortex,

Six Of Sword manage to create a production which is thick and heavy, but accenting each portion to bring a dynamic vision of this grizzly panorama of sound. The music is a sinister combination of sincere savagery and new school approaches to old school death metal.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*