Newsfeed

Bees Made Honey In The Vein Tree: With contrasting elements

Bees Made Honey In The Vein Tree – Grandmother

Bees Made Honey In The Vein Tree is not the easiest band name I have heard, but quite so original I must say. The band is from Stuttgart and plays and amalgam of psychedelic, doom, and shoegaze. The band was founded five years ago and have recently released their new effort Grandmother.The music contrasts between bright and eerie, beautiful and heavy and are an inseparable part of their sound. The title track Grandmother,

In the beginning  Bees Made Honey In The Vein Tree was mostly oriented towards instrumental compositions. Then they add vocals that act as an additional instrument and add a visual layer through the lyrics. Their debut record Medicine captures the sound perfectly with its contrasting elements and even paints all the shades in between.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*