Newsfeed

Gong: Legendary band!

Gong - The Universe Also Collapses

Gong is definitely a legendary band and was formed in Paris, France in 1968. They disbanded in 1976 but have been reformed intermittently since 1990. The band has had countless musicians and line-ups. The band was formed by Australian guitarist Daevid Allen formerly of Soft machine. He did not do it alone though, he & his wife, Gilli Smyth where the nucleus of that band with numerous band line-ups. Magick Brother, Mystic Sister is Gong`.s first release & the line up consists of: Didier Malherbe (sax), Christian Tritsch (guitar), Pip Pyle (drums) & of course, Daevid Allen (guitar & lead vocals) while his wife Gilli Smyth performed the spacey vocals The track The Elemental,

Kavus Torabi (Cardiacs, Knifeworld) with vocals and guitars, Fabio Golfetti with guitars and vocals, Ian East with  soprano, sopranino, baritone & tenor saxes, flute, whistles, bells and shaker, Dave Sturt (Jade Warrior) with bass, acoustic bass, EBow bass, keyboards, percussion and vocals and Cheb Nettles on drums, percussion and vocals. We notice that actually all five sing and that the new record is their 25th album.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7409 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*