Newsfeed

Left Hand Solution: Music from Barthold’s basement

Left Hand Solution - Though The Mourning Woods

The Swedish band Left Hand Solution was formed in 1991. They released 3 albums and toured Europe, US, and Canada and made a large impression with their unique take on doom metal for more than 10 years. Things were going well but as half the band also played in the highly successful The Kristet Utseende and family and kids took the rest of focus, the band slowly faded into obscurity. The track And Time Went By,

What made Left Hand Solution special was their combination of hard riffs, dark melodies, and Mariana Frykman’s dark and beautiful voice. Being one of the early metal band with a female vocalist their influence has been largely overlooked and their cult following has grown quite a lot lately. The band has been resurrected for very successful local gigs several times during the last years, but it was not until Erik Barthold and original guitarist Joakim Mårdstam became neighbors that things starting to really happen. Suddenly they found themselves writing songs in Barthold’s basement and soon Peter Selin and Mariana Frykmark happily joined in. The track Fields On Fire,

In secrecy, they recorded this new album Through The Mourning Woods and are now proud to present it together with their original label, Massproduktion from Sweden. An updated version of Left Hand Solution’s sweet nightmare that combines sounds from their early doom days and goth elements of their later days and puts it all in a new context. Later this year, there will be another release from the band, a compilation of previously unreleased tracks from their close to 30 years. The track Return The Sun,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*