Newsfeed

Scardust: Glorious Unison

Scardust - Sands Of Time

Scardust, one of the foremost progressive metal band in Israel, features some of the finest musicians in the Israeli metal scene. Their music, rooted deeply in the classical world, though thematic and at times complex, manages to generate an anthemic familiarity in which band and audience sing in glorious unison. The track Arrowhead,

The band’s EP, Shadow from three years ago positioned them as a promising new comer, while their follow up effort, Sands Of Time cemented them as one of the leading progressive metal band in the country. The band is particularly known for their often sold out live shows and have opened for the likes of Symphony X, Therion and Epica. The title track Sands Of Time,

Debut full-length Sands Of Time featuring guest performances by members of Cyhra (ex-Amaranthe) and Orphaned Land to be released on May 24, and the group to perform at major European festivals this summer. The record is mastered by Jens Bogren (Opeth, Devin Townsend, BTBAM) and featuring cover art by Drake Mefestta (Cradle Of Filth, Michael Romeo, Devilment). Sands Of Time was originally self-released.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*