Newsfeed

Hellnite: Bridge to freedom

Hellnite - Midnight Terrors

Manipulator was the previous release from Canadian based group Hellnite, and they learned with the album that under the concept of a thrash metal band there was musical limitation! The leader of the band, Paolo Belmar realized that trying to write or compose something that sounds like thrash metal is putting a label to the project and therefore limiting it! Instead of that Belmar decided to play the music that comes directly from his mind and personality that would really show his influences. The track Thrash Of The Living Dead from the upcoming album Midnight Terror,

The new album Midnight Terrors is the transition, the bridge to freedom in their music, incorporating elements of death metal, hard rock, classical heavy metal, thrash metal, progressive metal etc. It is the way Hellnite informed its own original style and which they decided to tag simply under the genre heavy metal. The title track Midnight Terror,

Midnight Terrors was recorded in three different countries, Mexico, Canada and Japan and all the music was mainly composed and produced by main-man Paolo Belmar with the collaboration of the 2013 line-up of Hellnite, comprised of Dexter, Chaps and Mau (rhythm guitars, bass and drums). Jon Harris, the man in charge of The Rock Metal Studios in Edmonton, AB, Canada was the mixing engineer and Lasse Lamert from Germany mastered the tracks at LSD Studios.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*