Newsfeed

Wolf Counsel: Heavy and slow

Wold Counsel – Destination Void

Wolf Counsel will release their new and 4th album Destination Void on February 22. They play doom metal for fans of bands such as Reverend Bizarre, Cathedral, Trouble, Solitude Aeturnus, Candlemass and The Gates Of Slumber.

The band came into existence in 2014 when two veteran musicians merged their enthusiasm for monumental low-tuned music and a great appreciation of heavy riffs into a new band. Primarily rooted in the style of late 70s and 80s prototype doom metal their sound quickly developed a special and heavy signature drawing influences from everything that’s heavy and slow. The song Nova,

Wolf Counsel’s music has been called authentic and elegantly classic by various print and online magazines with comparisons to a nonstop evoking riffage summoning forth an experimental urge to slaughter a herd of sheep with razor sharp groove and bludgeoning vocal girth amplified by descriptions like the craft that has gone into these songs is as immense as the riffs and it’s whole vibe is doomed than thou. Summarized some critics wrote that Ironclad their second album is the sound of Wolf Counsel reaching their potential very early in their career and it is clear from this album and its songs that they can only go even further from here.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6843 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*