Newsfeed

Last Flight To Pluto: Modern with old school vibe

Last Flight To Pluto – A Drop In The Ocean

Last Flight To Pluto is a young British eclectic prog band and their sophomore album is A Drop In The Ocean. This new album features a contribution from Rob Reed of Magenta and will be released March 28th. The band is led by Alice Freya are Last Flight To Pluto a modern progressive rock band. They have a fresh approach to progressive music, whilst maintaining an old school vibe, thanks to an eclectic list of influences amongst the band members. A Drop In The Ocean is featuring some excellent and visually striking artwork, and this album follows on from the 2015 album See You At The End. That album has gathered some rave reviews since its release and also landed the band a Limelight Feature in Prog magazine. The track Coverland,

The band features as earlier mentioned vocalist/guitarist Alice Freya, drummer Daz Joseph, guitarists Jack Parry and Ryan Barnard and bass player Jay Lewis Kreft. Prior to the formation of the band, they had all known each other from playing in various other bands which crossed paths occasionally and also some mutual friendships. Since its inception, the band has most notably performed at Danfest, held at the Musician Venue in Leicester and also at Trinity III, held at London’s Islington Assembly hall.

Alice Freya from the band says, «We’re really excited about the new album and can’t wait for our fans to hear it. We think it’s a perfect illustration of how the band has developed in the time between the two albums, whilst always retaining our band manifesto of modern prog with an old school vibe. Coverland is an excellent introduction to what can be expected from the new album and we hope everyone enjoy»!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7182 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*