Newsfeed

Meadows End: With Tommy ReinXeed Johansson

Meadows End - The Grand Antiquation

Meadows End is a hard hitting act that emphasizes on a heavy groove combined with orchestrated atmospheres and mesmerizing melodies. The band plays symphonic and melodic death metal. The music is probably for fans of bands like Wolfheart, Mors Principium Est, Soilwork & Septicflesh etc. Swedish melodic, symphonic death metal Titians Meadows End released  The Grand Antiquation on March 4th 2019 via Black Lion Records. First single from the new album  Non-Dreaming Eye can be viewed here,

Meadows End present the track Devilution featuring the very one Tommy ReinXeed Johansson from Sabaton. Devilution, the random probability of good being evil and evil being good. The polarization in society grows stronger and the conviction of right and wrong is firm. What if your stern belief in good is actually what’s tearing us all into pieces…

During the years 1999 – 2006 Meadows End wrote and recorded 12 concept songs that ended up on various demos and EPs, which all deserved better a destiny than to be forgotten.

Meadows End started out in 1997 by playing live and entering the studio to record a few demos. Between 2000 and 2009 the band struggled with inactivity & band members coming and going. During that period, four different demos and EP`s were released.

Eventually pace was found and with a complete line up for the first time in many years, the first full length album Ode To Quietus (2010) was released. After much collaboration with YouTuber Ed Infidel Amsterdam Veter the band caught the eyes of a wider audience and a music video together with fans was put together for the song Devilspeed Loathekill.

The second album The Sufferwell was released in 2014. During 2015, Meadows End decided to revive their old concept songs from the demo era and re-record them, leading to the release of Sojourn in 2016. The songs were released one at a time each month on YouTube, building up a constant flow of the epic Sojourn saga.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6710 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*