Newsfeed

Crea: Much diversity

Crea - Dwarves & Penguins

A pretty new acquaintance for me is the prog band Crea from Sweden and their album Dwarves & Penguins. New is not the band Crea! The band is from Linkoping and has been around since 1989. They started out as the Crea Brotherhood but soon dropped the Brotherhood for a shorter name, hence Crea.

Dwarves & Penguins demonstrate their assimilation of various musical strains and show song-writing skills. The record starts rather adventurous with the instrumental track The Marsch Of Penguins. Then there are much diversity and The song Some Of Us and Walk Into Bright Light have a neoprog atmosphere.

The Marsch Of The Dwarves shows the bands more orchestral elements, while Shattered Vison has suprising new wave elements. Second Thought have some Simple Mind similarity, and the album`s ballad alibi is Millenium. Dwarves & Penguien is a very retro record.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*