Newsfeed

In Motion: Belgian guitar wizard

In Motion - Thriving Force

Thriving Force by In Motion is the second of two solo albums by Belgian guitar wizard Tom Tee Tas. Born out of one of Tas`s first bands named Thriving Force which disbanded before release their music Tas and the band members recreated this album. An album filled with progressive thrash metal. The track Utopia,

Working as a guitarist and songwriter in a number of bands, such as Thorium , Ostrogoth, Neo Prophet, 23 Acez and others, Tom Tee also spent several years writing and recording a large number of songs of his own, in various styles and genres of metal. Wanting to break free from the mould of writing music in function of what would fit a certain band’s style, he set out to realize a long overdue dream creating albums and projects that would not only unite influences from all the kinds of metal he’d loved since his teenage years, but would also bring together a plethora of awesome vocalists from all across the scene. The track Thrive,

Due to the large number of tracks that are continuously being written, the decision was made to release not just one project, but two within the space of a year. Dubbed Entering Polaris and In Motion’respectively, one album unites the more melodic and often prog power metal oriented tracks, while the other taps sternly into the vein of melodic thrash metal.  Thriving Forces are: David Davidson (Revocation), Björn Strid (Soilwork), Joris Van Daele (Michael Angelo Batio), Pierre “Shawter” Maille (Dagoba), Jasper Daelman (Anti-Icon), Matthieu Romarin (Uneven Structure), : Jeffrey Rademakers (Spartan), Mike Slembrouck (After All), Benny “Zors” Willaert (23 Acez), Sindre Nedland (In Vain, Funeral) & the saxophone of Gregg Rossetti (Suspyre).

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7182 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*