Newsfeed

Imprecation: No need for trendy tags!

Imprecation – Damnatio Ad Bestias

Texas is the second largest state in the United States by both area and population. The state have produced some great and large band, as for instance Pantera, MDC, The Sword, Butthole Surfers and At The Drive In. Imprecation rises again from the blasted lands of Texas with their darkest spell ever, Damnatio Ad Bestias. This album expands upon the themes of their 2013 debut Satanae Tenebris Infinita with deadly results. An aura of true Satanic majesty is unleashed in tracks like, Temple Of The Foul Spirit, Morbid Crucifixion, and Baptized In Satan’s Blood. Bludgeoning guitars, battering drums, and haunting keys create an experience that will terrify the unbelievers and convert the uninitiated.

Since the formation 28 years ago Imprecation has become a vaunted institution in the underground, with their now-classic Theurgia Goetia Summa compilation cited by bands across the globe. They have no need for trendy tags like old school death metal, for there is simply death metal as it was intended, evil, dangerous, and crushing. Beware, for the Beast is upon you!

Imprecation, originated in Houston, Texas in late 1991, was founded by Ruben Elizondo (percussionist) and Phil Westmoreland (guitarist). They recruited Dave Herrera (vocals), Mark Beecher (bass) and Victor Fernandez (guitarist). With this lineup, the band recorded their first demo. Imprecation played many local and road shows with the demo being distributed through underground fanzines and radio.

Imprecation recorded another 3 song promo tape in August 1994, which has proven to be their most brutal and heaviest recording yet. All three soundtracks were released on a compilation CD titled Theurgia Goetia Summa on the Repulse Records label. The compilation CD continued to establish Imprecati. Today Theurgia Goetia Summa is a cult record!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*