Newsfeed

Trojka: Great versatility

Trojka – Tre Ut

The Norwegian progpop trio Trojka will release their second album Tre Ut at the end of March.Following up their excellent debut album”  I Speilvendthet” from 2017  their new album was again studio-recorded by Njål Paulsberg (Young Dreams etc). The album displays Trojka’s versatility, from groovy, danceable hooks to touching ballads, from jazzy soundscapes to energetic, hectic synth and bass lines in varying time signatures. The creative lyrics (sung in Norwegian) are matched by the cover art by Ronja Svenning Berge. The track Fly,

The unique sound can and will probablyappeal to a wide range of audience. Trojka have existed in the underground scene of Bergen for over ten years, and a performing experience thereafter. The singles Fly and Penger and Nattevakt have been released prior to the album and have received good reviews. The release is available on LP, CD and digital formats. Gig at Hulen , Bergen, with label mates Knekklectric at the end of March. The track Penger (Money),

Line-up: Gjert Hermansen on vocals & drums August Riise on vocals & keys, Simon Kverneng: vocal & bass.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*