Newsfeed

High Inquisitor Woe: With wizards, great conquerors and crazy journalists

High Inquisitor Woe – The Taint

The Mariapark is a place of pilgrimage in Lommel-Werkplaatsen due to religious cases, but maybe the Mariapark also become famous due to the band High Inquisitor Woe from that place? The Belgian band High Inquisitor Woe have recently released their first full-length CD, The Taint. Everything regarding this release is done through the band themselves so it’s again a fully independent release. That is fascinating to hear, and the band really deliverer a very good and solid doom metal. The track Stallion Of Doom Recorded live at The Other Side,

Five years ago High Inquisitor Woe was conceived as a two piece band and lyrically from their personal experiences, each of them hidden behind a cool story. The musician’s primary musical goal was creating a blend of traditional doom metal and other heavy genres in the vein of Black Sabbath and Reverend Bizarre, etc. With lyrical singing, but spiced with other vocal styles as well. Four years ago they released an EP, Liquid Times. The track Beyond Visible Light is from the album The Taint. It is a story about a man who feels trapped in his own body and lives as a hermit. He wants his spirit to escape from this situation, which unfortunately means leaving his body behind!

Sometimes the lyric is funny but often incredibly serious. Sources of inspiration are movies, comics and literature they enjoyed in their youth when they wanted to escape reality. This includes wizards, great conquerors, crazy journalists, ancient history, kushadelic nights, mythical beasts, spiritual experiences and a certain mistrust of seductive, unclad women. In short, Conan The Barbarian and Hunter S. Thompson.

The Taint shows a band that have developed from their EP nice pounding drums, crushing guitars and witchy vocals! The sound is better than before and also song structures and atmospheres are richer and more exciting. The album will be backed by epic live shows.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*