Newsfeed

Beyond Our Sight: Common love for metal

Beyond Our Sight – The Void Within

Beyond Our Sight is young, interesting and new band from Belgium that brings us modern metal on their debut EP The Void Within. The band is from Ghent and with musicians from bands like Poseydon and Breathing Reflex. Beyond Our Sight are six young musicians with obvious common love for metal. They are heavily influenced thrash metal and metal core. The Void Within offers crushing vocal, lots of frenetic melodic hooks and not at least fast-paced riffs. The line-up,Lendert François – Vocals, Michael Van Wemmel – Vocals, Pieter-Jan Van Daele – Bass, Michiel Geleyn – Guitar, Frederic Santens – Guitar, Mattias Van Rompaey – Drums. The track Strenuous, with clear vocal in the chorus but also contrasting growl vocal,

The Void Within contains seven track and under 30 minutes of music, and consequently the track are not so long. The album is a self-release without a label backup. The album is for those who like the harder part of metal. Many brutal screams and a close to a scary music from time to time. The title track has a very god guitar solo with drums in the background and also fascinating bass lines. The album has melodic parts and variation. The debut album shows a promising band that probably can deliver a lot of good music in the years to come.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*