Newsfeed

Huis: Hammond, Moog and Mellotron

Huis - Abandoned

Huis from Canada will release their third album Abandoned on May 1. The music is a well-crafted progressive rock with a symphonic touch and the use of Hammond, Moog and Mellotron takes us back to the old prog rock sound of the 70’s. The guitar playing of Michel St-Père brings a big influence of the neoprog band Mystery and many others neoprog bands that put the melody and vocals upfront with strong compositions skills.

Huis were officially formed by Pascal Lapierre and Michel Joncas at the end of 2009, after an oustanding and inspiring trip in the Netherlands. Over time, William Régnier, Sylvain Descôteaux and Michel St-Père (Mystery and ex-Addison Project) joined to make the band’s debut lineup in 2013. The line-up on Abandoned is Sylvain Descôteaux – vocals, keyboards, Michel St-Père (Mystery) – guitars, Michel Joncas – bass, Taurus bass pedals, William Régnier – drums, percussions, Johnny Maz – keyboards. Gust musicians are Serge Locat (Harmonium) – piano (8), Éloïse Joncas – vocals (9), Gabby Vessoni (Fleesh) – vocals (1), Jean Pageau (Mystery) – flute

Huis was founded in Québec, Canada in 2009. Huis (home doors in french, and house in dutch). The band has released is first studio album in January 2014, Desptie Guardian Angels.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*