Newsfeed

Rendezvous Point:  Belongs in every descant prog collection!

Rendezvous Point - Universal Chaos

Rendezvous Point is a progressive metal band formed in Kristiansand, Norway founded late 2010. The band is made up of very talented people. They have very solid music backgrounds and plays with numerous band as Borknagar, Ics Vortes, Abbath, Leprous, Solefald, Morten Abel etc. The band play a melodic progressive metal in the lines of Leprous and Opeth with a lot of space left to the vocals and epic arrangements showing the great musicianship of the band. Actually Rendezvous Point belongs in every descant prog collection in my opinion! The musicians in Rendezvous Point met when they studied rhythmical music at the University Of Agder. Now they have released their sophomore album Universal Chaos. The very nice track Apollo,

It’s a very ambitious record they’ve released, trying to find their own voice in the throng of bands that exist within the modern progressive metal and rock scene. They have several qualities in common with other Norwegian bands that stand out in this field, such as Leprous and Circus Maximus. Besides clear connections, first and foremost a lot of talent and persistence, but also the willingness to both borrow unhindered and to sound different. Rendezvous Poin have a lot of space left to the vocals and epic arrangements showing the great musicianship of the band.

The line-up, Geirmund Hansen – vocal, Nicolay Tangen Svennæs – keyboards, Petter Hallaråker – guitar, Gunn-Hilde Erstad – bass, Baard Kolstad (Leprous) – drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*