Newsfeed

Belzebubs: Shot shrouded by the grim Norwegian mountains

Belzbubs - Pantheon Of The Nightside Gods

Hailing from the abysmal forests of the mystic North, Belzebubs has possessed a stealthy, cult status throughout their existence. Originally summoned together in 2002, the band has succeeded in creating a thrilling blend of melodic black metal, guttural growls and vivid solos, forged with progressive twists and cinematic soundscapes. Samaël on drums, Sløth with vocals & guitar, Obesyx with lead guitar, Hubbath with vocals & bass are the musicians in Belzebubs. Pantheon Of The Nightside Gods is the Belzebubs new album and here are the track Cathedrals Of Mourning,

Cathedrals Of Mourning provides a foretaste of the band’s new progressive meloblack sound, that’d make even the Antichrist himself tremble with anticipation. The track features guest performances by Desibelius (keyboards) and Skvllcraft (backing vocals), who also appears in the music video.

«We shot the flick on location in an old monastery, snuggly shrouded by the grim Norwegian mountains. Beautiful place with grand views over the fjords and all. A bit of a pity we’re not exactly welcome back, I guess…» states lead guitarist Obesyx. The track Blackened Call,

Cathedrals Of Mourning was filmed and produced by Pyjama Films, who was also responsible for the band’s previous music video Blackened Call, which has hit over a million views on Youtube. The band name originates from the web comic of the same name by Finnish artist J.P. Ahonen. Pantheon Of The Nightside Gods will be released April 26th, and will be available in the following formats: Ltd. CD Mediabook coming with a lush 24 page illustrated booklet, Ltd. Gatefold LP+CD & LP-Booklet and Digital Album

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*