Newsfeed

Moonstruck: Chaos with order

Moonstruck - Web Of Deception

To be Moonstruck must be a special and interesting condition! It is also a nice and interesting name for a band, and three years ago the band Moonstruck released a mini album. That album was so successful that Moonstruck wants to publish a full-length album. Earlier this year they released Web Of Deception. Moonstruck stands for tight rock, and is not afraid to connect chaos with order. Chaos stands for dynamics and playing technique. Catchy melodies and a familiar rock sound bring things back to order. Web Of Deception contains 9 highly varied yet coherent song which fully demonstrate their solid grip on song writing.

During their live shows Moonstruck tries to transfer the fun and the energy they put it their performances over to their audiences. While their singer is running around on stage and the guitarists are dueling their twin solos, the drummer and bass player still manage to put down a solid rhythm section. Up tempo, slow pace, modest and exuberant. Technically complicated, simple & simplicity. Long and short. Probably for young and old!

Moonstruck was founded in 2015 with the intention to combine a heavy rock sound with influences from the progressive rock scene. Rocking metal with a touch of Iron Maiden and a tad of Queensrÿche. Some compare their sound with Canadian prog giants Rush.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*