Newsfeed

Eugenic Death: Pure thrash metal

Eugenic Death - Under The Knife

Greensboro, North Carolina, is one of those places that’s big enough to have everything you need but small enough for you to regularly bump into people you know. Under everything the town have a band called Eugenic Death. They are Jonathan McCanless on guitar and bass, Keith Davis with vocals and Geoff Lapenta on drums. Their new album is Under The Knife and here are the title track Under The Knife,

Eugenic Death was formed in late 2010 in Greensboro, North Carolina. The band name was chosen to draw attention to society’s overall view, mistreatment and neglect of the poor. The lead guitarist Jonathan McCanless had long desired to get his music into mass circulation and decided in late 2010 that the only way to accomplish this was to start a band with the most dedicated and talented musicians he could find.

The natural choice for vocals was Keith Davis, whose voice is reminiscent of legends like Chuck Billy of Testament and Max Cavalera of Sepultura. McCanless knew that Davis have a capacity for producing harsh sounding thrash vocals. The first album came seven years ago, but the next took long time to finish. Finally the second album Under The Knife is released and it`s a pure old school thrash metal.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*