Newsfeed

Straytones: Top-notch underground music acts

Straytones - Beware, Dark Lord! Here Comes Bell-Man

The third release of Ukrainian psychedelic rock outfit Straytones was released on the 22nd of February. Following their album S/Т, which was released in the beginning of 2017 and gained many positive reviews in Ukraine and beyond, the new EP demonstrates the band’s knowledge and progression in the psychedelic rock realm.  Remarkably, the EP will be supported by a cartoon music video born of the story that’s uncovered throughout the release.

«The joke about the winter outfits of Straytones band members turned into the idea about two cartoon characters and that’s exactly how the Dark Lord and the Bell-Man came into being. We wanted to create a garage-rock opera to uncover fictional story of an evil mastermind Dark Lord who obtains a powerful artifact and travels to meta-space to become invincible. Eventually he gets overpowered by the irrational, chaotic and odd Bell-Man whom he encounters there. By defeating Dark Lord, Bell-Man suddenly saves the world and brings back harmony and ballance. Cartoon depicts first part of this story and release in general».

Straytones is a three-piece psychedelic rock band from Kiyv, Ukraine. Their music has roots in garage rock stylings, with heavy influences of psychedelic and surf rock. The band is inspired by the spirit of 60’s garage rockers and hippies and heavily influenced by modern neo-psychedelic vibes. Straytones may recall associations with The Brian Jonestown Massacre, Night Beats, Froth, Wand, Ty Segall’s Fuzz and John Dwyer’s Oh Sees. These guys always show up on stage full of surprises and have gained a reputation as an integral part of Ukrainian top-notch underground music acts, performing along with different genre-oriented bands, from blues-rock to stoner to punk rock to post-punk to hardcore and even sludge!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*