Newsfeed

All This Filth: Therapeutic in many ways

All This Filth – Misery Season

Large parts of the economy in Perth is based on mining. The band All That Filt is from Perth. The result of the band`s music mining is a mix of groove metal, hardcore, industrial metal, thrash, sludge and even nu metal. In preparation for the release of their new album Misery Season on March 29th All The Filth is purveyors of heavy and aggressive music. The track Reject The Machine,

According to front man and main lyricist Brendan Preston, «Misery Season is a step beyond and above anything All That Filt has done before. It was a long and difficult process for both the recording and writing. It almost literally killed me personally and took its toll on everyone. The writing was spaced out over the last 5 years and spans two separate line ups of this band. Some of the songs such as I Still Hate and Slave State were written by a previous line up of the band. For the rest of the songs we had numerous members come and go which made the process that much more challenging».

On the inspiration behind the new songs and what the band set out to achieve with them in comparison to previous material, Preston says «It was therapeutic in many ways and hopes that fans will hear that in the songs?! I wanted to get what I was feeling in my head and my heart out of there and put it on to tape. I want the listener to feel me on every word and sentence. I want them to feel the music too and hopefully get some sort of catharsis from it». The track This Is Misery,

All That Filt are strongly influenced by bands such as Fear Factory, Chimaira and Sepultura, the essence of what metal really means is expressed sonically through the crushing riffs, solid drums and ballsy bass, while being dynamically shaped with electronic keys and audio samples.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6869 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*