Newsfeed

Fabio Zuffanti: Прекрасно превосходно

Fabio Zuffanti - In / Out

Прекрасно превосходно is from the Russian language and are a statement about the attached video and translated it`s wonderful. Прекрасно превосходно have been made of Fabio Zuffanti. He is known from bands as Finisterre, Höstsonaten and La Maschera Di Cera. In addition he have a solo carrier and in April he will release the album In/Out with five gust musicians. Fabio Cinti – vocals, Livio Magnini – guitars, Nicola Manzan – violin, Paolo “Paolo” Tixi (Il Tempio delle Clessidre, Höstsonaten, Giovanni Pastorino (Gleemen) – keyboards. The music maestro himself plays bass and have created all the songs and the lyric on In/Out.

Fabio Zuffanti is a very dedicated musician and an Italian multi-instrumentalist and composer. He is probably well-know for those with a keen interest in Italian progressive rock. After starting out as a musician in 1994, he’s worked with and been a member of a score of bands. In addition to the three mentioned earlier he had worked with Aries, Lazona, Quadraphonic, Rohmer. La Curva Di Lesmo and R.U.G.H.E.

In 2008 he also started working with Tommaso Labranca on a project where Zuffanti supplied music to spoken words, another side project besides his bands. But despite Zuffanti’s rather busy schedule with bands and projects of various sorts, he’s also found the time to venture out to create some solo projects. In /Out is Zuffanti is the sixth solo effort. The first was a double CD, Merlin –The Rock Opera from 2000.

Victoria Heward wrote the lyrics and screenplay for this production, but Zuffanti supplied all the compositions used in this project, looking towards ventures such as Jesus Christ Superstar in terms of scope and ambition. Live performances in Italy and France followed the CD release, and catered to audiences with a taste for rock opera’s of the bombastic variety, with symphonic progressive rock as the musical foundation. In / Out is definitely also a ambitious piece of music, and all progheads should listen to what this remarkable musicians had to offer!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*