Newsfeed

EnChanTya: Creative chemistry

EnChanTya - On Light And Wrath

Portuguese gothic progressive metal band EnChanTya signs with Inverse Records for the release of the second full-length album On Light And Wrath to be released May 24th. EnChanTya blossoming to the world back in 2004 when Rute Fevereiro decided to pause her musical career with Black Widows. In the Summer of 2005, EnChanTya recorded their EP: Moonlighting The Dreamer, released in 2006, that received a nice trail of good reviews.

Inspired of this the band played many gigs and writing new music. In 2012 the debut album Dark Rising was released. One again with great reviews. And the following years were spent promoting the album and also composing new songs. In 2016, EnChanTya started a new era with the departure of the long time members of the band. From, the ashes, Rute Fevereiro started working with a new line-up of musicians, and the result of this cooperation was a creative chemistry and the album On Light And Wrath.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*