Newsfeed

Reaper-X: A wide range of topics

Reaper-X - Rice

British thrash metal group Reaper-X arrive on the scene with their debut album Rise. The album consists of 9 tracks, each with its own story to tell and covering a range of topics and current day events such as war, suicide and even simply going to metal shows to mosh and have a good time. The album starts with a dark and looming instrumental entitled Death Resurrected that sets the tone for the album. The track Reaper is a dark, brooding, slow paced song which mirrors its title, deep heavy low end guitar and almost limerick style vocals make this track hard and heavy throughout. The title track Rice is slow and heavy with catchy lyrics and breakdowns throughout, encouraging people to rise up against violence and stand their ground through impossible odds,

The song Fury In Flames is a flashback to all of the thrash metal of old with lots of palm muted riffs and solos and catchy chorus lines that made thrash metal so popular to begin with. In a change of pace, Adrift shows the diversity of the band as it is a ballad of sorts, combining clean guitar and vocals with the more aggressive distorted guitars and solos. This is really Scott Austin’s moment as he shows off his vocal range and portrayal of emotion through his voice. Mark Innocent also delivers a powerful and emotional solo to close out the song. Red Menace follows and is a fast, aggressive song touching on the subject of communism and oppression. It is full of melody and high energy segments to get the blood flowing. The track Diplomatic Solution is a perfect mix of hardcore metal with a hint of power metal as the dynamics of the song change throughout, touching on powerful subjects such as war, this track is very complex.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6687 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*