Newsfeed

Red Bazar: Respected band

Red Bazar – Things As They Appear

In the past Robin Hood was a famous and respected person by the poor in Nottingham. Now the band Red Bazar from that town are a respected crossover prog band. Things As They Appear is the second album by Red Bazar featuring Peter Jones on vocals. The album is the fourth album and 8 tracks of prog music with strong melodies and grooves. Red Bazar is a quartet, and the three other musicians are Andy Wilson on guitars, Paul Comerie on drums and Mick Wilson on bass. Peter Jones in addition to the lead singer he also plays keys. Jones is known for his band Tiger mouth Tale. The very dark track We Will Find You,

The band was formed in 2007 with Andy Wilson, Paul Comerie and Mick Wilson. In 2008 and 2010 Red Bazar released two instrumental album. Both where very well received by the prog world. The third album was Tales from the Bookcase there years ago. It was lyrically inspired on Jones`s favorite books. The music of the band has the influence of the old symphonic prog rock that displays some heavier rock in the edge. The track The Parting. Explained

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*