Newsfeed

Dying Embers: Bittersweet melancholy

Dying Embers - Where Shadeless Dwell Frozen

Dying Embers is the solo project of Jürgen Schurz from the band Unhallowed. Schurz plays guitars and sings, and he use Stefan Traunmüller as session bass player and Thomas Leitner as session drummers. The album Where Shadeless Dwell Frozen is the debut from Dying Embers. Where Shadeless Dwell Frozen was recorded, produced and thus made possible mainly by the support of producer Stefan Traunmüller in the Soundtempel Studio Freilassing (a.o. Wallachia). The title track Where Shadeless Dwell Frozen

Dying Embers was born out of the ambition to create music that contains influences from acts such as In Flames, Sentenced, Dark Tranquillity or even Metallica to a certain extent, which results in a sound structure that is dark, epic but still melodic. With catchy vocals and many melodies that have the potential to grab the listener with their bittersweet melancholy, Where Shadeless Dwell Frozen also presents a lyrical concept that reveals the struggle with inner demons and views on the darker aspects of the human being. The track Beyond The Crimson Hate,

The story of Dying Embersgoes back to 2005, when the basic idea for the song Darkside had taken shape. Due Schurz involvement in the band Unhallowed, it took until 2013, that he finally decided to raise a new project to be framed by a full-length album. The track Praise The Signs,

Then Dying Embers was born out of Schurz ambition to create a piece of music, that reflects all his influences, extracted to a framework of sound which is dark and epic. Combined with lyrics, that explore Schurz`s demons and views on the darker aspects of existence, song after song emerged between 2013 and 2017.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6843 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*