Newsfeed

Gabriel And The Apocalypse: Array of female fronted aggression

Gabriel And The Apocalypse - Alpha Bionic

Real Rock Nights states about Gabriel And The Apocalypse, «Imagine a band that can harness a sound as powerful as Nine Inch Nile, bring the chaos of a Manson show, and wrap it all up like a neat little package of controlled excitement that you will find at Zombie show. If Gabriel And The Apocalypse get anywhere near you, beg, borrow or turn tricks to get there. You’ll thank us!» The band is hailing from the colorful and music inspired streets of Minneapolis, Minnesota, comes the unique blend of metal/rock/industrial that is Gabriel and the Apocalypse. The band delivers a fierce yet often beautiful array of female fronted aggression that will give their predecessors a run for their money. The track Systematic Chaos,

The brainchild, vocalist Lindy Gabriel, of Gabriel And The Apocalypse independently put out two releases, which were backed by numerous national support tours around the United States. Their intense and professional style in music videos also paved the way for the group to become an underground sensation. In 2016 the band signed with Pavement Entertainment and released The Ghost Parade in October of that year. Launched with several videos and singles for Thrill Of The Kill, Behind the Sun, Beauty Under Glass, Until We Dream, and March Of The Dolls, the album was met with extreme success at radio, press, and video outlets worldwide. Hailed as “visually stunning, each video has gained major airplay and views on all formats.

This success was also propelled with Gabriel and the Apocalypse committing to nonstop touring of the U.S. along side many national acts, as well as successful headlining stints. After wrapping up almost 18 months of touring, the band entered the studio in the fall of 2018 to complete the follow-up album to The Ghost Parade.The band’s upcoming creation Alpha Bionic sets a new standard for Gabriel And The Apocalypse. Set to be released on April 12, 2019, this full-length album features a new look and sound for the band. To kick off the promotion of Alpha Bionic, the band will be hitting the road for a full scale U.S. tour.

Vocalist Lindy Gabriel says, Alpha Bionic is a confident and consistent album comprising of a more upbeat synth infused collection of songs. Lyrically, the album is based on my ideas of what humanity may look like in the next 30-50 years. Humans turning into machines, blending DNA and technology».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*