Newsfeed

Echotest: Complex and beautiful

Echotest – Daughter Of Ocean

Marco Machera with bass V, electronics and voice, Julie Slick with bass VI, electronics and obscured voice, Alessandro Inolti on drums and mangled voice and Jennifer Founds with vocal. Together they are the band Echotest. The music of the band is a slow burner, but they are challenging to the ears initially, in a good way! But then, with a little commitment and patience from the listener, Echotest’s music eventually blooms into something wonderfully simple and beautiful, despite the underlying complexity. EchtTest is a very intriguing and interesting prog band. Their new release Daughter Of Ocean is probably their best so far, and that says a lot. The title track Daughter Of Ocean,

Echotest has carved out a special music rooted in the best of avant-garde prog rock from the 70s and 80s as for instance Rovert Fripp, King Crimson, David Bowie and Brian Eno and many more. What started out as a seemingly simple project fronted by bassists Julie Slick and Marco Machera has developed into a highly sophisticated, deeply experimental, chops-laden and fully progressive rock band. Echotest started out as an instrumental progressive duo with a rotating cadre of guest musicians. The track Tiger Races,

They are now a full-fledged band, having added a drummer and vocalist. Because of this, they have developed a sound all their own, enabling them to take their music to new levels. The epic track No, You’re Dead/The Gate Of Light via some real killer riff and a fantastic music!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*