Newsfeed

Systemhouse 33: With We Do Not Resist tour

Systemhouse 33 – End Of Days

As one of India’s longest running metal bands, Systemhouse 33has been making a mark for themselves in the global metal scene with their pure groove-thrash metal compositions in the 15 years of their existence. The band’s current discography includes Discernment (2006), Join the System (2008), Thrive Live (2011) Depths of Despair (2013) and Regression (2016). SystemHouse33 was founded by vocalist Samron Jude in 2003 in Nagpur, now based in Mumbai. The track Rapture,

Systemhouse 33 has released their sixth album End Of Days ten days ago. In celebration of the album release, SystemHouse33 will join Israeli metallers Orphaned Land on a massive 22 city We Do Not Resist tour across 7 countries in Europe. The tour kicks off in Cologne, Germany on April 4 with the final show of the tour being in Amsterdam, Netherlands on April 28, 2019. Also joining the tour is Subterranean Masquerade.

SystemHouse33 created metal history by becoming the first Indian metal band to be a part of and share the stage with legendary metal bands like Dying Fetus, Six Feet Under, The Acacia Strain, Jungle Rot, among others on the Metal Alliance Tour in USA and the Xmas in Hell Tour in Europe.

The new album End Of Days is deeply influenced by the book of Revelation and is a progression from their earlier album Regression.

Systemhouse 33 founding member and vocalist Samron Jude elaborates on the concept behind the new album End Of Days, «The past few years has seen so many alarming changes in the whole socio-political space and in the environment. For centuries, people have been attempting to discern the end of the world and fathom the meanings behind inexplicable phenomena faced in our day and age. The book Of Revelation has been a topic of interest and was inspirational in a sense. After Regression which focused on the disintegration of the world we live in, End Of Days takes it to the next level – the great tribulation, rapture, and the apocalypse among other events. We’ve seen many of our favorite bands cover these issues before and End Of Days will be our take on it».

The album will also be the first time Jude has composed and recorded guitars on a few tracks. Talking about his experience on producing the album, Jude said, «Creating this album has been absolutely incredible. I’ve had the opportunity to work with some great musicians and producers. It was also great to bring out my Washburn Dime 3’s and track guitars on End Of Days. Expect this album to be brutally heavier than any of our previous works».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*