Newsfeed

Forsaken Crown: Changed the music direction completely

Forsaken Crown - The Ignorant One

Forsaken Crown is a group from the Mons region in Belgium, but also at least one musicians is from Valenciennes in France. The group was founded by Cédric Tiborcz on drums and Thomas Vandries on bass in 2014. Alexandre Malachenko on vocal and Matthieu Leclercq on guitar join the project quickly.

Since then, the group has been playing gigs with internationally renowned bands as Length Of Time, Leng Ch’e, Resistance, Age Of Torment, Dagoba, Do Or Die, Smash Combo, Komah, Aborted … and never stops add the concerts in Belgium as in France. In December 2015 the guitarist Julien Moury came to complete the line-up. Forsaken Crown wins the opportunity to open the 2016 Rock Or Ride at the beginning of the year. They decide to turn to deathcore and change the music direction completely.

In 2017 the group focuses on their first album and stops playing live for 2 years for personal reasons. The first album The Ignorant One comes finally out on 27 April 2019. The track World Of Tyrants,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*